Hjælp til unge med en syg forælder

Kampagnen Er du okay? skal i løbet af de kommende tre et halvt år bringe Børn, Unge og Sorg i kontakt med 4000 unge der har en syg forælder.

Det er svært at leve som ung med en syg forælder. Den syges situation og behov kommer ofte til at stå i centrum, og nogle gange bliver de unge glemt på et tidspunkt i deres liv, hvor de har brug for masser af vejledning og nærvær.

Winnie Liljeborg og Liljeborg-koncernen støtter et projekt, der udføres af organisationen Børn, Unge og Sorg, om at nå ud til en stor del af de unge, der har en syg forælder. Målet er i første omgang at vurdere, om de har behov for behandling, og, i givet fald, tilbyde behandlingen.

Omdrejningspunktet for projektet er et website og en kampagne under overskriften Er du okay? Med kampagnen skal projektet nå 4000 unge ud af en målgruppe på 22.000, der har en forælder, som enten er kronisk eller terminalt syg. 800 unge mellem 13-19 år skal Børn, Unge og Sorg i dialog med, og 400 skal have et telemedicinsk behandlingsforløb.

Behandlingsforløbet udgøres af 10 timers samtaler, over Skype, så hele landet kan nås, over en periode på 1-1,5 år. Projektet består desuden af et evidensstudie for at få undersøgt effekten af den type telemedicinsk behandling.

Projektet strækker sig over en 30 måneders periode, frem til 2020, og Winnie Liljeborg og Liljeborg-koncernen har støttet projektet med op til 4,6 mio. kr.

Go to Top