Baggrund

Liljeborgfonden er resultatet af Winnie Liljeborgs ønske om at gøre en forskel og hjælpe især børn og mødre, der befinder sig i svære situationer.

Det er ønsket om, at når der er brug for en hjælpende hånd, så er den der. Der er en at læne sig op ad, en aflastning i en svær tid, en ny vej frem og et berettiget håb om, at det bliver bedre. Ønsket om at tilvejebringe de muligheder, som alle burde have, men som nogle desværre mangler i deres liv.

Winnie Liljeborgs egen mor kom fra meget små kår. Winnies oplevelse af, hvordan den barske opvækst påvirkede hendes mor, har været vigtig for beslutningen om at træde til og hjælpe de børn og mødre, der har behov for det.

Vores formål er at støtte projekter for udsatte børn og unge, mødre og deres børn og lokale projekter i Roskilde

Winnie Liljeborg

Fondens midler kommer fra smykkevirksomheden Pandora, som Winnie Liljeborg var medstifter af i 1982 og var med til at drive og udvikle fra en lokal guldsmedeforretning og til en international smykkevirksomhed med mange tusind ansatte, egne designs, produktion i Thailand og en global tilstedeværelse. Størstedelen af Pandora blev solgt i 2008, og virksomheden blev børsnoteret i 2010, og i 2012 sluttede derfor den del af Winnie Liljeborgs arbejdsliv.

I stedet formulerede hun ønsket om fremover at engagere sig i velgørenhed og gik med det samme i gang. Med Liljeborgfonden er Winnie Liljeborgs velgørende arbejde formaliseret, så det får optimale betingelser. Så hjælpen kan blive så virkningsfuld som muligt, og så Winnie Liljeborg i så høj grad som muligt kan bidrage til løsningen af den fælles opgave, det er at hjælpe de børn og mødre, der har brug for det. Både med håndteringen af konkrete, praktiske problemer i hverdagen og ved at bringe smil, glæde og håb ind der, hvor det er savnet.

Inden Liljeborgfondens etablering har Winnie Liljeborg og Liljeborg-koncernen blandt andet hjulpet Julemærkefonden ved at opføre et helt nyt julemærkehjem i Roskilde og finansiere driften af det i fem år. Hun har desuden hjulpet Mødrehjælpen med et nyt rådgivningshus i København og har støttet en række lokale kulturelle projekter i Roskilde.

Læs mere om Winnie Liljeborg og Liljeborgfonden i et portræt i Børsen del 1 og del 2.