Projekt S

Projekt S har i samarbejde med julemærkehjemmet Liljeborg gennemført et pilotprojekt for 10 piger med fokus på selvtillid, selvværd, sundhed og styrke.

I sommeren 2019 støttede Liljeborgfonden et tre-måneders pilotprojekt, hvor organisationen Projekt S samarbejdede med julemærkehjemmet Liljeborg om at tilbyde 10 piger i alderen 9-14 år en ugentlig fritidsaktivitet med fokus på ”selvtillid, selvværd, sundhed og styrke”. De enkelte sessioner varede to timer, hvor den ene time havde fokus på mental træning og den anden på fysiske aktiviteter.

En evaluering har efterfølgende vist betydelige positive effekter, især i forhold til, at intensiteten i projektet er begrænset til ét møde per uge. Deltagerne har flyttet sig fra kategorien ”lavt selvværd” og til at befinde sig indenfor normalområdet, og deres trivsel er øget markant, så risikoen for depressioner og stress efter forløbet er markant mindre.

Pilotprojektet dokumenterede, at det vil være værdifuldt at gøre forløb hos Projekt S til en del af den udvidede opfølgning efter et ophold på et julemærkehjem. Resultaterne har desuden været vigtige for, at Liljeborgfonden efterfølgende har valgt at støtte Projekt S med 3,7 mio. kroner og indlede et to et halvt årigt samarbejde med organisationen [LINK].

Go to Top