Jump4fun i Roskilde

DGI Midt- og Vestsjælland har fået støtte til Jump4fun i Roskilde, et tre-årigt projekt med idrætstilbud til børn, der har brug for en alternativ vej ind i foreningsidrætten

DGI har siden 2014 arbejdet med bevægelsestilbud til børn og unge, der har problemer med overvægt og som har svært ved at passe ind i de normale tilbud fra idrætsforeninger. Siden projektets tilblivelse har mere end 1400 børn brugt Jump4fun som en trædesten ind i foreningslivet, og nu ønsker DGI Midt- og Vestsjælland at etablere Jump4fun-hold i Roskilde i en tre-årig periode.

De konventionelle idrætstilbud har ikke ressourcer til at tage særlige hensyn til målgruppen, der har brug for en blødere vej ind i idrætten. Støtten fra Liljeborgfonden går blandt andet til uddannelse af instruktører i samarbejde med idrætsforeningerne og Roskilde Kommune.

Jump4fun samarbejder desuden med Julemærkehjemmet Liljeborg om en camp, hvor børnene fra Jump4fun inviteres på weekend på julemærkehjemmet. Campen synliggør mulighederne for nemmere adgang til foreningslivet for julemærkehjemmets børn, og nogle af Jump4fun-børnene får måske øjnene op for muligheden for et ophold på et julemærkehjem.

Jump4fun-konceptet er udviklet sammen med overvægtsambulatoriet på Nordsjællands Hospitals børne- og ungdomsafdeling og Julemærkefonden, og det baserer sig på solid indsigt om området og målgruppen.

Jump4fun i Roskilde kan potentielt tænkes sammen med andre af Fonden støttede initiativer i Roskilde, for eksempel Projekt S.

Go to Top